Over

Ultieme leerervaring in duurzame technologie

De delta als inspiratie voor innovatie

In Nederland leven we innig samen met water. Ons erfgoed ontleent zijn betekenis vaak op enigerlei wijze aan een omgang met het water of aan de welvaart die water met zich mee bracht. En nog steeds kunnen we bouwen op water, nationaal en internationaal. Niet voor niets timmeren we ook internationaal intensief aan de weg, onder andere via de Topsector Water. De vraag is hoe ons cultuurlandschap, met haar bijzondere karakteristiek die zo eigen is aan de Hollandse Delta kan bijdragen aan innovatie voor de uitdagingen waar we voor staan: klimaatadaptatie, verduurzaming, fossielvrij leven en het innig samenleven met water.

Een challenge over water

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Topsector Water, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen en bureaus als IF-technology en Procap vinden het hoog tijd voor een Delta Tech Challenge! Door het organiseren van de Delta Tech Challenge willen we studenten interesseren voor het vakgebied, want we hebben ze hard nodig om Nederland ook in de toekomst droog te houden en duurzaam te maken. De nadruk van de Delta Tech Challenge ligt op innovatie, technologie, kennis en professionaliteit. We hebben creativiteit en nieuwe energie nodig om klimaatadaptatie en verduurzaming van Nederland een extra impuls te geven.

Wat willen we bereiken?

De challenge zorgt voor waardevolle Interactie met de doelgroep en een manier om de uitdagingen rond water onder de aandacht te brengen. De uitdaging is kennis te delen en studenten uit te dagen om het water te omarmen. Deze challenge biedt uitstekende mogelijkheden voor leren en innoveren: precies wat we nodig hebben in deze steeds sneller veranderende wereld. Door het organiseren van de Delta Tech Challenge willen we een breed speelveld van watermanagement aan elkaar binden en exposure bieden. De ambitie is om over een paar jaar meer 50 tot 80 studenten van verschillende onderwijsinstellingen te laten deelnemen over verschillende regio’s. We geloven erin dat dit haalbaar is en we willen dit bereiken met een groeimodel voor de komende jaren.